23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

400 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 23 Απριλίου 2016, από τον θάνατο δυο μεγάλων συγγραφέων: του Μιγκελ Ντε Θερβάντες και του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Ας τη δούμε σαν μια ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη μας για το βιβλίο.
Κατά το σχολικό έτος που διανύουμε η βιβλιοθήκη του σχολείου μας αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η συμμετοχή των μαθητών μας στον διαγωνισμό φιλαναγνωσίας Eroica που διοργανώθηκε από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης μας έδωσε την ευκαιρία να προτείνουμε αριστουργήματα της νεοελληνικής αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο και δημιουργικότερο τρόπο, αγκάλιασαν τα βιβλία, εμπνεύστηκαν από αυτά να συντάξουν τα δικά τους λογοτεχνικά κείμενα, συμπλήρωσαν δεκάδες φύλλα εργασίας σχετικά με τους λογοτεχνικούς ήρωες, δημιούργησαν ψηφιακές βιβλιοπαρουσιάσεις, μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους τον ενθουσιασμό τους για το βιβλίο που τους συνεπήρε, έκαναν το βιβλίο συνεχές θέμα συζήτησης.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ήταν βέβαια αναμενόμενο να ξεχωρίσει τόσο σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα η συμμετοχή του σχολείου και να αποσπάσει τελικά να παρακάτω βραβεία:

Βραβείο σχολείου (Ελπίδος) για το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου 
Βραβείο τάξης στην Τάξη Β΄ του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, και ιδιαίτερα το τμήμα Β6 
Ατομικά Βραβεία: Β΄ Βραβείο Αναγνώστη στη Μάρω Τσακονίκου του Α8 
Βραβείο Παρουσίασης στην Έρη Ροβύθη του Β5 
Εικαστικής έκφρασης στον Άγγελο Ατζολετάκη

Πολλές ευχαριστίες στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και στην κυρία Δώρα Μέντη προσωπικά για την όλη ιδέα και την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού. 
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την όρεξη και το μεράκι με τα οποία συμμετείχαν. Ευχόμαστε η εμπειρία τους αυτή να εμπέδωσε μέσα τους στο εξής ως εποικοδομητική συνήθεια την απόλαυση της ανάγνωσης. 

Ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους μπορείτε να δείτε παρακάτω.

https://docs.google.com/presentation/d/1w4sUNTw0h2C_TD2j8cfvzHH0_SkWoIOWUd_uF7Zg8m4/edit?usp=sharing

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεγάλο βραβείο για το βίντεο "Η ιστορία του σχολείου μου"

Εκδήλωση στο αμφιθέατρο για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου