πληροφορίες


Η βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1990 και λειτούργησε ως Δανειστική κατά το σχολικό έτος 1992-1993. Περιέχει περισσότερα από 7.000 βιβλία καταχωρισμένα σε 55 κατηγορίες και συνεχώς εμπλουτίζεται με αγορές  και δωρεές από ιδιώτες .  

ΙΔΡΥΣΗ
Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του 3ου Γ.Λ.Η. ιδρύθηκε κατά το σχολικό έτος 1992-1993 και επί διευθύνσεως Παπαδάκη-Χασομέρη Εμμανουήλ, με υπεύθυνους καθηγητές τον αείμνηστο Καβουσανάκη Δημήτριο, την κ. Κουτουλάκη Ειρήνη, την κ. Κουγιουμουτζάκη Γωγώ, καθώς και με ομάδα μαθητών.
Λειτουργεί οργανωμένα από καθηγητές που ορίζονται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο των καθηγητών, οι οποίοι χωρίς μείωση του ωραρίου τους προσφέρουν εθελοντική εργασία, και ομάδα μαθητών που συνεισφέρει στο δανεισμό. Συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και με άλλες Βιβλιοθήκες ή φορείς. Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ή στις 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργανώνει εκδηλώσεις στο χώρο του Σχολείου με εκθέσεις βιβλίου, ομιλίες από πνευματικούς ανθρώπους, μουσικές εκδηλώσεις, κ.α.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του 3ου Γ.Λ.Η. δανείζει βιβλία σε μαθητές και καθηγητές του σχολείου, σε γονείς των μαθητών μας, αλλά και σε κάθε φιλαναγνώστη συμπολίτη μας. Ο δανεισμός γίνεται σε ώρες λειτουργίας του σχολείου από τους υπεύθυνους καθηγητές της Βιβλιοθήκης. 
Επικοινωνία στο email: dimokratias12@gmail.com

1 σχόλιο:

Θα χαρούμε να διαβάσουμε τη γνώμη σου!